100 dagen op eigen 'Bambi' benen

In m'n eerste blog kon je al lezen dat ik sinds januari van dit jaar helemaal als zelfstandig ondernemer aan de slag ben gegaan. En vandaag zitten mijn eerste 100 dagen erop om op eigen 'Bambi' benen te staan, dus tijd voor de 100 dagen evaluatie. Is het freelancen, zzp'en, zelfstandig ondernemer helemaal nieuw, nee zeker niet. Sinds 2021 ben ik al aan het 'bij beunen' na een korte periode eruit te zijn geweest als freelancer.

Vorig jaar ergens in de zomer had ik voor mezelf besloten dat het tijd was voor een volgende stap, een spannende en best een grote stap voor mij. Na m'n stage ben ik gaan werken bij een marketing & sales bedrijf waar ik mezelf heb kunnen ontplooien en groeien in allerlei verschillende disciplines, waar ik enorm dankbaar voor ben, alleen na 7,5 jaar zag ik nog weinig groei mogelijkheden en werd het tijd om m'n vleugels uit te slaan of op eigen 'Bambi' benen te gaan staan. 

 

Doodeng, onzeker en spannend zijn de woorden die bij mij opkwamen toen ik de keuze maakte om dit te gaan doen. Met veel support van de mensen om mij heen, waagde ik de sprong. Maar wanneer is dan het juiste moment om te starten, 1 januari 2024, een nieuw jaar met een 'nieuwe' start. Een cliché misschien maar het leek mij wel de juiste datum. 

 

Inmiddels zijn we 100 dagen verder op eigen benen, mag ik klagen over hoe het gaat, nee zeker niet. Het eerste kwartaal ben ik als een vliegende 'Bambi' doorheen gevlogen. Nog voordat ik bekend had gemaakt dat is zou stoppen bij het bedrijf had ik al een klus voor langere tijd aangeboden gekregen, had ik al een aantal uur in de week waar ik op kon bouwen, flirt ik af en toe nog met m'n oude werkzaamheden van het bedrijf waar ik afscheid nam, iets met een 'eerste liefde laat je nooit helemaal los'. Er zijn veel freelancers die het veel moeilijker hebben tijdens het starten. Voelt het misschien een beetje als 'vals spelen', soms wel, komen er misschien nog lastige tijden aan, laten we daar maar gewoon vanuit gaan, dat hoort er ook bij denk ik. 

 

Voor de mensen die mij goed kennen, die weten dat ik het liefst ergens op de achtergrond m'n werk doe. Laat mij maar lekker in een hoekje zitten, in m'n eigen 'iet-wat-anti-sociale' bubbel dan fix ik het wel voor je. Jezelf promoten, in de spotlight staan zijn niet bepaald m'n sterkste punten, dat vind ik denk ik het spannendste gedeelte van het zelfstandig ondernemen. Elke dag neem ik daar kleine stapjes in, zoals dit bijvoorbeeld, erover schrijven of naar een netwerkborrel gaan.

 

Wat staat er allemaal nog op de planning in 2024, hopelijk nog meer mooie klussen, samenwerkingen die blijven en eigen concepten die uitgewerkt gaan worden, want die liggen al jaren stof te happen op een plank. Stay tuned... zou ik zeggen :)

 

En dan nu, de schaamteloze zelfpromotie! Goh, wat is eigenlijk je bedrijfsnaam.. komtie: VISUALLICIOUS. Voor al uw grafische projecten, illustraties en websites. Neem ook eens een kijkje op www.visuallicious.nl of volg mij op Instagram voor updates van m'n laatste werk.